INDICATII IN PERIOADA POST-OPERATORIE,CONDUITA SI RECUPERAREA DUPA INSERAREA UNUI IMPLANT DENTAR

Daca sunteti interesat de informatiile dintr-un asemenea articol,probabil sunteti beneficiarul(beneficiara)unor implanturi de calitate(Bredent Germania) inserate la Clinica Stomatologica ALKATERRA DENTAL.

Aceasta operatie se desfasoara sub anestezie locala,nu este deloc dureroasa si dureaza de regula 30 min in cazurile de inserare a 1-2 implanturi dentare si 1,5 pana la 2 ore,in cazul restaurarii complete a unei arcade prin procedura “Fast&Fixed” cunoscuta si sub denumirea de “Dinti in 24 de ore”.
La finalizarea interventiei chirugicale la  Clinica Stomatologica ALKATERRA DENTAL,emotiile au disparut treptat si va ganditi ca totul a fost mai usor decat va asteptati.Poate va ingrijoreaza putin vindecarea dar daca urmati intrutotul indicatiile noastre:

TOTUL VA FII BINE!!!

LA CE SA VA ASTEPTATI IN PERIOADA POST-OPERATORIE A UNUI IMPLANT DENTAR:

-odata cu trecere efectului de anestezie este posibil sa apara durerea in zona asupra careia s-a intervevenit chirurgical;(nu va speriati,este normal)

-de asemenea,poate aparea o umflatura la nivelul fetei uneori proeminenta,alteori foarte discreta.Apare de regula in prima zi dupa operatie iar in a 3-a incepe sa se retraga lasand in urma posibil  usoare vanatai.Este mai mare dimineata fiind favorizata de caldura pernei.

-pot exista sangerari usoare

-poate persista o vaga  senzatie de amorteala  a zonei,care va disparea treptat.

INDICATII,CONTRAINDICATII SI CONDUITA DUPA OPERATIA DE INSERARE A IMPLANTURILOR

Respectarea stricta a conduitei sugerata de medical chirurg,mai ales in perioada imediat urmatoare(si nu numai) este decisiva,va ajuta osteo-integrarea implanturilor,iar dumneavoastra va veti bucura de dinti o perioada foarte indelungata.

De la Clinica Dentara,primul drum ar trebui sa fie la farmacie,de unde sa procurati medicatia,care va fii administrata in totalitate si cu strictete.

-Pentru prevenirea si reducerea umflaturii,se recomanda aplicarea compreselor reci sau a pungilor de gheata (invelite in textil) cca 20 minute la interval de o ora.

-Nu incercati sa mancati nimic pana ce anestezia nu trece definitiv,pentru a evita sa va muscati obrazul si a putea controla bolul alimentar

-Nu mancati pe partea operata,deoarece puteti deteriora cusaturile,aditiile de os,etc

-In prima zi dupa operatie trebuie evitata clatirea gurii,pentru a nu deteriora cheagul (trombusul) format,respectiv a nu provoca sangerari suplimentare.

-In primele 3 zile,nu se recomanda efortul fizic,expunerea solara sau baile fierbinti.

Daca esti fumator,incearca sa reduci la maxim fumatul in primele doua saptamani,cand implantul dentar e foarte vulnerabil,se perturba vindecarea si osteointegrarea acestuia.

-Ceai de salvie-datorita proprietatilor cicatrizante,calmante si antibacteriene,se poate folosi pe o perioada de 7-10 zile de la inserarea implantului dentar.Se clateste usor gura cu ceai la temperature camerei incepand cu a 2 zi de dupa intereventie.

-Consultatia pentru indepartatea firelor de sutura trebuie sa aibe loc 10-14 zile,iar osteointegrarea este completa la 6 luni(maxilar) si 4 luni(mandibula)

-Incepand cu a 2 zi dupa interventie,se reia igiena orala,se foloseste o periuta moale,evitand zona operata.Cateva saptamani nu se va folosi dusul bucal si nici periuta electrica.

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment

Nu ai niciun produs în coș.

X