Ortodontie avansata

Ortodontie pediatrica

Evident ca una dintre pricipalele griji, ca si parinte, este sa ii oferi copilului tau un zambet sanatos si increzator care sa il ajute sa reuseasca in viata si sa devina un adult de succes.

Zambetele perfecte se construiesc din timp.

Inca de la varsta de 6 ani, consultatia ortodontica este indispensabila oricarui copil. La aceasta varsta, deoarece dintii permanenti nu erup complet pana la 12 ani, tratamentele ortodontice sunt mai eficiente si mai putin invazive iar rezultatele sunt pentru tot restul vietii.

 

Prin examinarea precoce a unui copil, se pot determina potentiale probleme ortodontice si pot fi corectate inainte ca acestea sa devina serioase, mai ales daca copilul dumneavoastra prezinta obiceiuri vicioase (suptul degetului, etc.).
La clinica Alkaterra Dental Pitesti toate tratamentele sunt personalizate, multidisciplinare, folosind tehnici avansate,  deoarece fiecare caz este diferit.

Putem interveni cu:

Aparate ce pot crea mai mult spatiu pentru DINTI INGHESUITI sau in curs de eruptie
Aparate care MENTIN SPATIUL pentru dintii neerupti
Aparate care creeaza SIMETRIE FACIALA prin favorizarea cresterii maxilarului
Aparate care REDUC POSIBILITATEA DE EXTRACTII DENTARE

Aceasta conduita terapeutica denumita Tratament Ortodontic Interceptiv s-a dovedit a fi definitorie pentru rezultatul general dorit.

Ortodontia insa, nu este rezervata doar copiilor

Ortodontia la adulti

Doresti sa obtii estetica dentara visata, care bineinteles sa te ajute in succesul personal si profesional?
Ortodontia are un aport semnificativ in aceasta privinta.

 

Doua treimi dintre adulti pot beneficia  de un tratament ortodontic, la orice varsta, atata timp cat structura osoasa si gingiile sunt sanatoase. Cel mai frecvent dintre tratamente este alinierea dentara, care netratata poate produce complicatii neplacute de tipul:

Retractii ale gingiilor si ale oaselor mandibulare si maxilare
Dezvoltarea cariilor
Afectarea smatului dentar
Cefalee
Dureri ale articulatiei temporo-mandibulare

TIPURI DE APARATE DENTARE

Aparat dentar Saphire

Sunt cele mai des intalnite dintre aparatele dentare, fiind preferate deoarece componentele constitutive sunt de culoarea dintilor.

Aparant dentar metalic

Se remarca prin pretul mai scazut, rezistenta si fiabilitate.
Sunt de tip bracket si se fixeaza pe partea vizibila a dintilor, in care actinea lor are efect maximizat. Aplicarea acestora se face prin adeziune si nu ataca smaltul dentar. Materialul din care sunt realizate este otelul inoxidabil.

Aparate dentare autoligaturante (Damon)
Aparate de expansiune

Sunt rezervate copiilor si adolescentilor si sunt folosite pentru expansiunea maxilarelor inguste si creerea de spatiu pentru dintii neerupti. Sunt plasate pe fata interna a dintilor.

Aparat dentar invizibil

Cand cerintele estetice sunt ridicate, pacientii pot opta pentru aparate dentare invizibile de tipul:

INVISALING

Acest sistem actioneaza asupra dintilor(ii indreapta), prin intermediul unor gutiere personalizate, transparente, foarte discrete, care se schimba la fiecare doua saptamani pe masura ce dintii incep sa se miste treptat spre pozitia lor ideala. In comparatie cu aparatele ortodontice fixe, gutierele nu sunt lipite de dintii pacientului, pot fi scoase, asigurand o buna igiena dentara pe durata tratamentului ortodontic.

INCOGNITO

Alternativa moderna si invizibila la aparatele dentare traditionale, este compus dintr-o generatie avansata de bracketuri ce permit pozitionarea, pe spatele dintilor, astfel incat pacientii pot purta aparatul ortodontic fara a-si face griji ca acesta poate fi observat. Aparatul incognito este potrivit pentru toate tipurile de varsta, copii, adolescenti si adulti care vor sa isi corecteze pozitia dintilor.

INCOGNITO LITE

Se aplica in cazurile in care doar 6 sau 8 dinti necesita repozitionare pe arcada. Este o alternativa rapida si eficienta.

Contact

Telefon

+40 37 19 00 155

Email

alkaterradental@gmail.com

Locatia

Strada Sf. Vineri, nr 50, Pitesti

Programeaza-te gratuit

Daca ai ajuns aici, inseamna ca ti-a placut activitatea noastra si iti multumim !

    Nume

    Email

    Telefon

    Nu ai niciun produs în coș.

    X