Stomatologie Digitala

Evolutia stomatologiei prin tehnologiile digitale

Datorita investitiilor constante de-a lungul anilor, Clinica Alkaterra Dental a reusit sa revolutioneze modul in care se diagnosticheaza, se trateaza si se urmaresc afectiunile orale. Acest articol de blog exploreaza cum tehnologiile digitale au influentat stomatologia si care sunt beneficiile lor majore.

 

  1. Radiografia Digitala

Radiografiile digitale au inlocuit in mare parte radiografiile traditionale cu filme. Aceasta tehnologie permite imagini mai clare si mai rapide, cu o doza redusa de radiatii pentru pacienti. Imaginile pot fi stocate  electronic, sunt usor de accesat si partajat cu alti specialisti de medicina dentara, ceea ce faciliteaza diagnosticul si tratamentul.

 

  1. Tomografia computerizata CBCT

Tomografia computerizata cu fascicul conic CBCT este o inovatie definitorie in stomatologie. Aceasta tehnologie furnizeaza imagini tridimensionale detaliate ale structurilor orale, permitand medicilor stomatologi sa planifice interventiile chirurgicale mai precis. Acest lucru este deosebit de util in cazul implanturilor dentare si in chirurgia maxilo-faciala.

 

Teleradiografia laterala ortodontica  

In ortodontie, si trebuie accentuat ca in clinica stomatologica Alkaterra Dental acest departament este inalt specializat, se foloseste TELERADIOGRAFIA LATERALA, investigatie care evidentiaza raportul dintilor cu maxilarele si a maxilarelor cu oasele craniului.

Pentru toate aceste investigatii imagistice, clinica stomatologica Alkaterra Dental va pune la dispozitie sistemul diagnostic MORITA X800 castigator a numeroase premii, oferind o calitate exceptionala a imaginii si una dintre cele mai reduse cantitati de radiatie de pe piata.

 

Scanerul intraoral in stomatologie

Scanarea intraorala este varianta digitala a amprentei dentare, care aici la clinica stomatologica Alkaterra Dental, este o manopera foarte rapida, comoda, practic „fara atingere”.  Noi, medicii stomatologi, datorita acestei „tehnologii a viitorului” am renuntat de foarte multi ani la amprentele clasice, imperfecte, cu materiale specifice, multe manopere si greu de suportat de catre pacienti.

Vizualizarea modelelor 3D pe ecranele computerelor, inainte de a fi trimise in laboratorul de tehnica dentara, ofera posibilitatea verificarii lor in detaliu, a corectiilor daca sunt necesare iar apoi, printr-un simplu click sunt trimise tehnicianului dentar.

Acuratetea unui astfel de modul este fantastica, marja de eroare fiind  submicronica. Rezultatul este reprezentat de lucrari dentare extrem de precise si perfect adaptate campului protetic atat pe dinti cat si pe implanturi.

La clinica stomatologica Alkaterra Dental scanarea digitala este prezenta inca din 2017 o data cu achizitionarea primelor doua scannere Medit.

 

Imprimantele digitale 3D in stomatologie

Ca definitie imprimanta digitala 3D este un robot  industrial capabil de a crea obiecte tipice tridimensionale, compuse din materiale compozite sub control computerizat.

La clinica stomatologica Alkaterra Dental imprimantele noastre avansate Asiga 3D au revolutionat productia de proteze, coroane, punti dentare, modele si alte dispozitive stomatologice personalizate. Cu ajutorul scanarii digitale, aceste imprimante pot crea obiecte dentare precise si de calitate intr-un timp scurt.

 

Sistemele CAD-CAM in stomatologie

Pentru medicii si tehnicienii dentari din clinica stomatologica Alkaterra Dental,adaptare sistemelor de proiectare asistata de calculator(CAD) a restaurarilor dentare au reprezentat o revolutie obtinandu-se aspectul natural si precizie micronica CAM.

 

In clinica stomatologica Alkaterra Dental, medicii si tehnicienii au fost intotdeauna adeptii tehnologiilor avansate. Sistemele de proiectare asist de calculator CAD si fabricarea asistata de calculator au transformat modul in care sunt create restaurarile dentare.

Aceste sisteme permit crearea de coroane, fatete dentare ,proteze si obturatii personalizate cu precizie milimetrica. Acestea asigura un aspect natural si o potrivire perfecta.

Previous Post

Leave A Comment

Nu ai niciun produs în coș.

X