preloader
Edit

Contact

Cum iti alegi clinica dentara in Pitesti

 Cum iti alegi clinica dentara in Pitesti

Stim cu totii ca sanatatea dentara ne afecteaza dramatic viata de zi cu zi dar ceea ce nu stim cu totii este ca exista afectiuni dentare care pot evolua fara manifestari sesizabile, mai multi ani, antrenand astfel in circulatia generala o serie intreaga de microbi care se cantoneaza la nivelul unor organe interne ca inima, valvele cardiace, rinichi si stomac. Cand manifesterile apoi isi fac prezenta ne confruntam cu durere continua greu de ignorat care afecteaza calitatea vietii si atunci suntem impinsi catre cautarea unui medic dentist bun care in conditii de siguranta iti va rezolva aceste probleme.

Alegerea este usoara daca esti bine informat si astfel vei preintampina o experienta negativa care poate avea conseinte pe termen lung.

Asadar, daca nu ai o clinica stomatologica preferata in Pitesti si un medic dentist de incredere te vom ajuta sa faci alegerea potrivita.

Un prim aspect de care trebuie sa tii cont tine de tipurile de tratamente care pot fi efectuate in clinica dentara respectiva. Este important ca serviciile medicale sa fie integrate pentru ca poti avea nevoie de tratamente endodontice complexe sau de aportul unui medic dentist specializat in afectiuni parodontale sau chiar ortontie si protetica. Daca clinica pe care o vei alege iti poate oferi toate aceste tratamente medicale  vei economisi timp si tratamentul va fi mult mai usor de coordonat. Este destul de obositor sa cauti un medic dentist pentru fiecare problema dentara specifica iar prezenta mai multor specialisti in aceeasi clinica dentara este un avantaj serios care nu poate fi ignorat.

Recenziile si si recomandarile.

Experientele altor pacienti in clinici stomatologice din Pitesti  te ajuta sa iti formezi o prima parere despre locul respectiv.

Dotarea cu echipamente actuale este un castig real pentru pacient. Noutatile  tehnicii medicale ofera avantaje greu de masurat. Un exemplu pot fi tehnologiile de scanare intra-orala, sau tehnologiile digitale de realizare a lucrarilor dentare. Deasemenea amprentarea campului protetic cu mare acuratete care permite pacientilor sa vada viitoarele lucrari frezate in PMMA (plastic) aplicate in cavitatea bucala.

Laserele pentru mica chirurgie, endodontie si parodontologie aduc rezultate imposibil de atins pana acum, asa ca daca problema ta este legata de endodontie sau pardontologie asigura-te ca vei alege o clinica dentara dotata cu acest echipament.

Echipa medicala prietenoasa, care iti ofera confort si siguranta.

Relatia unui pacient cu medicul sau se consolideaza in timp dar prima impresie este mereu importanta. Un medic stomatolog rabdator, empatic si deschis care iti ofera toate explicatiile necesare te va ajuta sa scapi de frica de dentist prezenta in marea majoritate a pacientilor.

Confortul in raport cu spatiul

Este clar ca in conditiile actuale, este foarte important ca o clinica stomatologica sa tina cont de regulile in vigoare si sa respecte protocoalele de igienizare si dezinfectie a spatiului. Deasemenea, spatiile trebuie sa fie mari si generoase, in special salile de asteptare unde pacientii sa poata sa pastreze distanta fara stresul unei infectari. Cu siguranta un ambient modern bine climatizat si un scaun confortabil vor ajuta experienta noastra in clinica dentara.

Radiologia, un mare avantaj

Fie ca vom face o consultatie gratuita sau una cu plata va fi necesara o radiografie panoramica. Situatia danturii tale nu va putea fi apreciata corespunzator fara aceasta radiografie iar planul tau de tratament risca sa fie incomplet. Pe parcursul tratamentul vor mai fi necesare alte radiografii pentru verificarea eventualelor evolutii. Absenta unui cabinet de radiologie inseamna drumuri in plus.

Pretul

Cand ne aflam in fata unor tarife scazute este cazul sa ne bucuram sau sa devenim mai atenti?

Haide sa luam exemplul unei plombe. Pe langa aportul celor doi specialisti care lucreaza la aceasta (medicul si asistenta) mai trebuie sa tinem cont de anestezie si de materialele plombei. Exista materiale de 3,4 sau chiar 5 ori mai scumpe decat altele. Sunt plombele mai scumpe de o calitate mai buna? Indiscutabil, DA! Materialele calitative au in compozitia lor particule de ceramica (pana la 80%) care ajuta la pastrarea culorii in timp, evita contractia de priza si confera o duritate asemeni smaltului dentar. Acestor costuri li se adauga costuri indirecte cum ar fi sterilizarea echipamentelor, echiparea cabinetului, receptia si multe altele astfel daca totul este facut “ ca la carte “ preturile mici devin putin probabile si undeva acest lant complex care duce catre realizarea unui act medical de excelelenta este probabil intrerupt.

Clinica stomatologica este un mediu in care lipsa unor proceduri riguroase de curatenie devine un mediu propice pentru dezvoltarea coloniilor bacteriene si a infectiilor nozocomiale. Acesta este un aspect pe care il putem percepe de la primii pasi in interiorul unei clinici. Totul trebuie sa fie impecabil.

Sterilizarea, desi un aspect mai tehnic, este vitala. Instrumentarul folosit in manopera stomatologica ar trebui sa fie intotdeauna infoliat, sterilizat si sigilat cu martori de sterilizare pe fiecare punga. Zonele in care medicul atinge butoanele unit-ului dentar ar trebui sa fie protejate cu folie de unica folosinta.

Concluzii? Cand cauti o clinica dentara in Pitesti verifica recenziile, fixeaza o consultatie si asigura-te ca vei avea la dispozitie specialisti pentru orice problema dentara, echipamentele sunt actuale iar curatenia si sterilizarea sunt la standarde inalte iar cand ajungi in cabinetul medicului pe langa instrumente sigilate verifica prezenta unui zambet cald, chiar daca este ascuns sub o masca de protectie.