preloader
Edit

Contact

Sigilam sau nu dintii copiilor?

 Sigilam sau nu dintii copiilor?

M-am gandit sa raspund astazi la o intrebare intalnita des in clinica noastra dentara de catre parintii care vin la tratamente cu copiii. De ce este importanta sigilarea dintilor?

Sigilarea dintilor copiilor este o metoda eficienta de prevenire a cariilor dentare. Se poate realiza la orice varsta dar se recomanda imediat dupa eruptia dintilor (atat la cei de lapte cat si la cei permanenti).

Desi recomandat, nu este obligatoriu sa se sigileze fiecare dinte si putem opta pentru sigilarea celor cu risc mai crescut de a produce carii, adica molarii si premolarii.

Cele mai dispuse zone in care un dinte poate forma carii sunt santurile si fosetele coroanelor iar pentru a intelege mai exact trebuie sa stiti ca la acest nivel se acumuleaza cea mai mare cantitate de placa bacteriana sau tartru. Riscul de a dezolvata carii este de 8 ori mai mare in cazul acestor zone ale dintilor, fata de celelalte.

Sigilarea are rolul de a proteja aceste suprafete prin formarea unei bariere protectoare intre suprafata dintelui si resturile alimentare sau bacteriile care il pot ataca.

Exista studii care arata ca prin sigilarea dintilor riscul producerii cariilor dentare scade cu pana la 70%.

Sfatul meu?

Optati pentru sigilarea dintilor, mentineti o igiena orala corespunzatoare si asigurati copiilor o dieta bogata in fructe si legume proaspete pentru ca un zambet frumos se potriveste oricui.