preloader
Edit

Contact

Implantul dentar ieftin, implant scump sau implant bun?

 Implantul dentar ieftin, implant scump sau implant bun?

Iata o discutie care necesita anumite precizari. Oare cei care se lauda cu preturi mici la implanturi dentare au descoperit “piatra filozofala’? Exista “ieftin si bun’? Astazi voi incerca sa te ajut in luarea unei decizii!

De ce informatii este nevoie pentru a stabili pretul unui implant?

  1. Tipul implantului si provenienta acestuia.
  2. Numarul implanturilor.
  3. Costul interventiei.
  4. Aplicarea tratamentelor gingivale
  5. Aditia de os (acolo unde este necesara).
  6. Lucrarea provizorie (daca se poate realiza)
  7. Tipul lucrarii definitive, numarul de dinti din lucrarea definitiva, materialul din care este realizata dar si gradul de dificultate.

De ce unele implanturi sunt scumpe?

Implanturile dentare scumpe, de calitate superioara, sunt fabricate din titan a carui puritate atinge 97-98%. Pentru realizarea osteointegrarii, este foarte important tratamentul de suprafata adica tratamentul zonei unui implant dentar care vine in contact direct cu osul. Aceasta se realizeaza cu plasma sau oxid de calciu.

In cazul implanturilor ieftine tratamentul de suprafata este superficial sau inexistent si duce de cele mai multe ori la esec.

In functie de situatiile clinice, implanturile dentare de calitate au varietati de design personalizat cu forme forme si dimensiuni multiple pentru a fi inserate si in os de calitate slaba si chiar si in cazurile cu oferta osoasa redusa.

Cat rezista in timp?

Nu de putine ori, implanturile dentare ieftine intalnesc probleme de rezistenta la coroziune si elasticitate. Sunt cazuri in care acestea se fractureaza inca de la inserare sau apar probleme la componentele protetice. Comparativ la implanturile dentare calitatea isi spune cuvantul, iar aceasta o regasim la produsele mai scumpe.

Brand sau no name?

Exista sute de producatori de implanturi dentare, unii cu traditie de zeci de ani iar altii aparuti brusc parca atrasi de aceasta noua nisa de piata.

La clinica noastra am ales producatori pe care noi ii consideram de elita, cum ar fi Bredent Medical sau Straumann din mai mult motive dar in primul rand pentru predictibilitate, stim la ce ne asteptam cand efectuam o comanda. Un alt motiv este existenta programelor de monitorizare a capacitatii de osteointegrare si a modificarilor ce apar in prima si a doua decada de la inserarea implanturilor dentare dar si existenta studiilor “in vivo” si “in vitro”.

Implanturile dentare de calitate sunt insotite intotdeauna de pasaport de origine si au la baza studii stiintifice facute de-a lungul timpului care atesta calitatea acestora.

Productia se desfasoara cu respectarea normelor obligatorii de sterilitate in conditii de siguranta totala.

Din pacate la majoritatea implanturilor dentare ieftine, de calitate scazuta, aceasta documentatie nu exista.

Echipa medical!

La pretul total al unui implant dentar contribuie in mare masura si costul manoperei medicale.

Evident ca onorariul cuvenit unui specialist in chirurgie si implantologie cu o vasta experienta, care poate rezolva situatiile neprevazute ce pot aparea si este pregatit pentru manopere complicate este unul meritat.

Partea protetica (dintii)

Poate ridica pretul total in functio de tehnologia folosita, care poate fi digitala sau clasica(oldschool) dar si materialul din care va fi executata lucrarea definitiva (ceramica sau zirconiu).

De asemenea tipul de punte, insurubata sau cimentata sau folosirea componentelor protetice orgininale sau aftermarket.

Concluzia? Trebuie sa fi informat atunci cand iei o decizie, asa ca ti-am dat informatiile necesare pentru a putea intelege de ce un implant este mai scump decat altul, sau sti ce va trebui sa intrebi medicul pentru a putea intelege daca te afli in fata unui pret bun sau a unui produs ieftin.