Se ocupa cu tratamentul afectiunilor pulpei dentare si a parodontiului apical (infectii de la varful radacinii). Tratamentul consta in eliminarea pulpei infectate, dezinfectia canalului radicular si izolarea acestuia fata de mediul bucal, cu materiale biocompatibile. Pulpa se infecteaza ca urmare a evolutiei cariei dentare in dentina si reactioneaza la carie, prin depunerea de dentina secundara, creeandu-se astfel o zona suplimentara de protectie.

Tratand caria la momentul oportun, pulpa isi revine si isi reia normal functiile, in caz contrar pulpa se infecteaza si eventual moare. Inflamatia pulpei, este de obicei reversibila. Simptomul inflamatiei este durere localizata, la rece, dulce, care dureaza putin (primele semne ale cariei).

Infectarea pulpei apare atunci cand microorganismele bacteriene patrund in pulpa. In acest caz durerea este mult mai puternica, de obicei nu se poate localiza, dureaza mai mult timp si poate apare spontan. Exista cazuri cand inflamatia, infectarea si necroza pulpei, pot trece neobservate. In acest caz, dintele are un aspect mat, are o coloratie modificata, galben-cenusiu sau brun, nu reactioneaza la agentii termici, carie profunda cu margini taioase si miros neplacut.

Vă puteți programa și telefonic

Informatii utile

Implant dentar Pitesti

Este o bucurie si o onoare pentru echipa Alkaterra Dental sa primeasca un nou membru in randurile sale, in clinica stomatologica din Pitesti.Este vorba de

Read More »

Sangerarea Gingiilor

Sangerarile gingivale reprezinta un simptom frecvent al bolii gingivale. Netratata, va afecta în mod ireversibil structurile care fixeaza dintele în os. Sunt determinate de indepartarea

Read More »